Home   Proizvodi

Proizvodi

Solarni kolektori

 

Solarni vakuumski cijevni kolektorNaši U-solarni vakuumski cijevni kolektori, sastavljen od 10 ili 15 evakuiranih staklenih cijevi s visokoučinkovitim selektivnim premazom na unutarnjoj strani staklene cijevi.

 

Apsorberi su izrađene od U-tipa bakrenih cijevi te su patentiranom ultrazvučnom tehnologijom zavareni na bakrene ploče s posebnim premazom za infracrveno zračenje.

Apsorber

Glavna karakteristike ovih U-tipa kolektora nisu samo bolja učinkovitost, veći povećanje ostalih parametara koji su 15% bolji, u odnosu na tzv. heat-pipe kolektore. Ključna prednost je u tome ovaj tip kolektora, zbog direktnog ultrazvučno zavarenog apsorbera s bakrenim cijevima, osigurava trajan prijenos topline tijekom cijelog radnog ciklusa od 25 godina.To nije slučaj s kolektorima tipa heat-pipa, gdje se kao rezultat velikog broja mehaničkih kontakata i oksidacije, koeficijent prijenosa topline je znatno smanjuje.

.

Solarni apsorber

Pored toga ovaj tip kolektora se zbog svoje konstrukcije može postavljati i potpuno vodoravno ili okomito što nije slučaj sa heat-pipe tipovima kolektora

Krivulja efikasnosti

  Krivulja efikasnosti

 

Iz krivulje efikasnosti može se iščitati izuzetna efikasnost kolektora ne samo tijekom ljetnih mjeseci već i tijekom hladnijih zimskih mjeseci.

 

Solarni spremnici

 

 

  1. Solarni spremnik za toplu vodu

Solarni spremnik za toplu voduSolarni spremnici za toplu vodu imaju jedan ili dva izmjenjivača topline. Donji se spaja na solarni krug instalacije dok se gornji spaja na postojeći sustav grijanja. U slučaju da sunce nije u mogućnosti dogrijavati vodu na traženu temperaturu uključuje se postojeći sustav grijanja vode.

U ponudi imamo spremnike od 200 do 3000 litara a po potrebi izrađujemo spremnike i većeg kapaciteta.

Karakteristike spremnika
- Radni tlak spremnika maksimalno 6 bara, izmjenjivač topline maksimalno 10 bara.
- Unutarnji kotao od čeličnog lima, emajliran prema DIN-u 4753 s ugrađenom magnezijevom anodom
- Visokokvalitetna PU-izolacija, 50mm/100 mm
- Oba cijevna registra su zavarivanjem direktno ugrađena u kotao i emajlirana.
- Spremnik je opremljen bočnom prirubnicom u svrhu kontrole i čišćenja, kao i za kombinaciju s jednim izmjenjivačem topline s rebrastim cijevima ili prirubničkim ugradbenim el. grijačem
- Termometar ATH, priložen
- Kao dodatno ili naknadno grijanje može se ugraditi navojni grijač u spojnicu 1½“.
- U svrhu regulacije su duž plašta bojlera smješteni profili za umetanje senzora (varijabilno pozicioniranje senzora, prema sustavu)
- Pražnjenje preko cijevi za hladnu vodu.
- Priključak tople i hladne vode 1“ vanjski navoj.


 

  1. Kombinirani spremnici za toplu vodu i grijanje prostora

 

Ovakvi spremnici su zbog svoje iskoristivosti idealni su u turističkim objektima koji tijekom ljeta troše velike količine tople vode dok se solarna energija tijekom zimskog perioda može iskoristiti za dogrijavanje prostora. Vikendice su također idealne za ovakve spremnike zbog mogućnosti temperiranja stambenog objekta te sprečava pojavu vlage i plijesni.

Spremnik u spremnikuSpremnik u spremniku

Spremnik je konstruiran kao “bojler u bojleru”. U manjem spremniku nalazi se sanitarna voda koju koriste potrošači. Taj spremnik je uronjen u vodu koja služi za grijanje prostora (podno, radijatorsko grijanje).

Solarni krug preko izmjenjivača grije kotlovsku vodu koja svojim volumenom grije potrošnu vodu.

 

Spremnik je samostojeće izvedbe, izrađen od ugljičnog čelika kvalitete S235JRG2. Zaštićen je dvokomponentnom bojom za sanitarnu vodu do 90 ˚C. Isporučuje se izoliran i s ugrađenom zaštitnom Mg anodom.

 

 

 

 

Solarni spremnik sa izmjenjivačem za pitku voduSpremnik s izmjenjivačem za pitku vodu

Grijanje potrošne tople vode provodi se pomoću veliko dimenzionirane fleksibilne valovite cijevi od nehrđajućeg čelika koja prolazi kroz središnji dio spremnika
- Kvalitetno pričvršćena inox valovita cijev za plašt spremnika
- Velika površina izmjenjivača topline za prijenos toplinske energije solarnih kolektora
- Sustav slojevitog punjenja pufer spremnika za energetski efikasno grijanje vode
- 2 navojna priključka 6/4“ za dodatno grijanje električnim grijačima
- Mogućnost spajanja dodatnog pufer spremnika u seriju
- Radni tlak: valovita cijev 6 bar, pufer 3 bar, cijevni izmjenjivač 10 bar
- 100 mm ECO SKIN-Izolacija
- Svi spojevi su izvedeni sa unutarnjim navojem

  

  1. Akumulacijski spremnici

Akumulacijski spremnik 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solarna pumpna grupa

Solarna pumpna grupa je hidraulični set potreban za optimalan rad  solarnog sustava i brzu montažu komponenti u solarni sstav. Sastavljen je od termometara, sigurnosnih i nepovratnih ventila, spoja za ekspanzionu posudu ventila te pumpe. U našoj ponudi postoji dvije vrste pumpe. One koje rade na izmjeničnu struju i napon od 220V te  12V pumpa na istosmjernu struju pogonjena fotonaponskim panelom.

Solarna pumpna grupa

U ponudi su pumpne stanice protoka od 2 – 38l/minuti.

 

Solarna automatika

Solarni kontrolerMozak solarnog sustava je solarna automatika. Ona regulira i upravlja sa svim pumpama i elektromotornim ventilima. Ona po potrebi uključuje i isključuje dogrijavanje i grijanje potrošne ili kotlovske vode  Automatika podržava veliki broj solarnih kombinacija od grijanja vode i prostora do grijanja bazena. Isto tako automatika ima mogućnost upravljanja istok-zapad usmjerenim kolektorskim poljima

U ponudi imamo automatiku koja radi na 220V ili 12V.


 

Bazenski izmjenjivač topline– za grijanje bazena pomoću solarne energije  imamo Bazenski izmjenjivačbazenske izmjenjivače od 20 – 60 kW snage. Bazenski izmjenjivače toplinsku energiju sunca iz primarnog kruga predaju toplinu bazenskoj vodi u sekundarnom krugu. Ovisno o tipu bazena izmjenjivači mogu biti za kloriranu ili morsku vodu. Zahvaljujući velikom protoku izmjenjivači imaju dobar efekt samočišćenja.

 

 

 

Predizolirane fleksibilne cijevi – u odnosu na bakrene cijevi fleksibilne cijevi imaju višestruke prednosti:

  • Fleksibilne cijeviomogućuju jednostavniji ulaz solarne instalacije u potkrovlje objekta
  • značajno skraćuju vrijeme instalacije
  • smanjenje broja spojeva, koljena i prijelaza što smanjuje mogućnosti propuštanja solarne instalacije
  • izolacija je već postavljena na cijevi
  • instaliran vodič za temperaturni senzor

 

  

Solarna ekspanziona posuda

Troputni ventili

 

Solarna tekućina